Borenius osallistui myös Pride-kulkueeseen 2019. Tänä vuonna Helsinki Pride pidetään koronatilanteen vuoksi hybriditapahtumana, eikä perinteistä kulkuetta järjestetä.
Teksti Johanna Kainulainen // Kuva Borenius
Borenius Asianajotoimisto on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustavan Helsinki Priden pääyhteistyökumppanina jo toista vuotta peräkkäin. Toimisto kokee yhteistyön Priden kanssa luontevaksi, sillä yhdenvertaisuuden ja oikeudenmukaisuuden edistäminen on myös asianajajuuden keskiössä.
Borenius oli jo pohtinut sopivaa tapaa tukea Pridea, kun asianajaja Henna Jovio ehdotti johdolle yhteistyötä yhteisön kanssa. Hänelle se kytkeytyy vahvasti asianajajuuden arvopohjaan.
– Asianajajakunnan rooliin oikeusvaltion edistäjänä ja oikeusturvan varmistajana kuuluu keskeisesti yhdenvertaisuuden ja muiden perusoikeuksien edistäminen. Sen vuoksi tuntui, että tämä on asia, jolle pitää osoittaa tukea laajemminkin. Olen onnellinen ja ylpeä, että Borenius tarttui innolla ideaan.
Kumppanuus ei rajoitu pelkästään syyskuiseen Helsinki Pride -viikkoon, vaan Borenius avustaa Helsinki Pride -yhteisöä pro bono -pohjalta oikeudellisissa kysymyksissä läpi vuoden.
– Pride on kasvanut vuosi vuodelta, joten heille myös tulee entistä enemmän oikeudellisia kysymyksiä pohdittavaksi. Olemme mukana ratkaisemassa niitä, Jovio taustoittaa.
Kumppanuus osallistaa koko toimiston väen. Koska apua tarvitaan eri puolilta toimistoa, yhteistyö tulee mielekkäällä tavalla näkyväksi arjessa.
Soraääniä ei ole kuulunut. Kumppanuutta ovat kiitelleet niin asiakkaat kuin uudet työntekijätkin, ja aihe nousee esille lähes kaikissa työhaastatteluissa.
– Tällä alalla kilpailu parhaista osaajista on todella kovaa. Keskusteluissa uusien työntekijöiden kanssa on tullut esiin, että kumppanuus Priden kanssa resonoi vahvasti erityisesti nuorissa työntekijöissä ja opiskelijoissa. Yhteistyö viestii arvoistamme työyhteisönä ja rohkeudesta heittäytyä uuteen, toimitusjohtaja Casper Herler kertoo.
Myös ulkomaiset yhteistyökumppanit ovat kiitelleet yhteistyötä – ja samalla ihmetelleet, että nytkö vasta Suomen asianajoalalla herätään asiaan.
Konservatiiviseksi mielletyllä alalla on tärkeää, ettei pistetä päätä pensaaseen, vaan näytetään, että nämä ovat arvoja, joiden rinnalla halutaan seistä, Henna Jovio korostaa. Kyseessä ei myöskään ole vain yhden asianajotoimiston projekti, vaan toivottu suunta koko alalle.
– Asianajotoimistojen kasvaessa lisääntyy myös koko alan toimistojen yhteiskunnallinen vastuu. Toivomme, että muutkin asianajotoimistot lähtevät mukaan ja myös Asianajajaliitto pitää diversiteettiasiaa esillä. Voimme yllättää yhteiskunnan positiivisesti tekemällä jotain, mitä asianajajilta ei perinteisesti odoteta. Minun mielestäni meidän asianajajien pitäisi olla etunenässä viemässä näitä diversiteettiasioita eteenpäin, Casper Herler tiivistää.
Arkisto